Gastroskopi

På Surgicare Privatklinik är vi här för dig när du behöver oss. Vi har patienten i centrum och erbjuder snabb tillgång till utredning och behandling på våra landsomfattande avdelningar.

Här står vårt erfarna personal redo att hjälpa dig inom en mängd medicinska specialområden, där du är försäkrad om en högt specialiserad och sammanhängande behandlingsplan. Hos oss är du alltid i trygga händer.

Gastroskopi Malmö

Surgicare klinik erbjuder alla patienter som önskar lugnande läkemedel (Sedering) att få det, så att undersökningen kan genomföras utan besvär.

gastroskopi privatklinikGastroskopi är en undersökning där man använder en kikare för att undersöka matstrupen, magsäcken och tolvfingertarmen.

Gastroskopi representerar den senaste utvecklingen inom detta område och anses vara den mest skonsamma metoden.

Gastroskopet förs genom munnen. Denna undersökning ger en detaljerad bild av insidan av de nämnda organen och kan upptäcka orsaker till sväljningsproblem, magsmärtor, halsbränna m m. Samtidigt kan en smärtfri vävnadsprovtagning för bakterier som Helicobacter pylori utföras.

Undersökningen genomförs med hjälp av digital videokamerateknik, och om du önskar kan du följa med på en TV-skärm under processen.

Förberedelse för Gastroskopi Det är viktigt att magen är tom inför undersökningen. Det innebär att du inte får äta något 6 timmarna före undersökningen och inte dricka något 4 timmarna före undersökningen. Stora måltider och mejeriprodukter bör undvikas samma dag som undersökningen. Tar Du mediciner som är nödvändiga, bör de tas med ett litet glas vatten.

Om du tar mediciner mot magsår eller för att minska magsyra, bör du sluta ta dem en vecka innan undersökningen. Nödvändiga mediciner kan tas med ett litet glas vatten. Om du använder blodförtunnande mediciner, bör du kontakta din läkare.

Själva Undersökningen

Du får en nål insatt i armen och genom den får du avslappnande medicin. Du får då lokalbedövning i munnen (Xylocaine).  Under själva undersökningen kommer du att ligga på din vänstra sida. Efter att kikaren har förts in genom munnen ombeds du svälja, och kikaren glider sedan enkelt ner i matstrupen.

Undersökningen tar sällan mer än 5 minuter. Den fastnade magen är tom och komprimerad. En liten mängd luft blåses in i magen för att möjliggöra bättre visualisering.

Viktig information:

  • Behandlingen tar ca 15 min
  • Det gör inte ont
  • Du kan gå från kliniken själv efter behandlingen.
  • Kort väntetid max 2 veckor
  • Pris 3 900 kr

Efter Undersökningen På grund av den lokal bedövningen finns en liten risk att mat eller dryck hamnar i ”fel hals.” Men redan efter 30 minuter kan du äta och dricka igen, börja alltid med lite vatten.

Är Undersökningen Farlig? Komplikationer är mycket ovanliga, men kan inkludera:

  • Esofagusperforation (hål i matstrupen): Symtom kan inkludera svår bröstsmärta, svårigheter att svälja, andnöd och försämrat allmäntillstånd.
  • Blödning.

Om du upplever något av dessa symtom bör du omedelbart kontakta kliniken eller jourläkaren utanför klinikens öppettider.

Kontakt Om du har ytterligare frågor, tveka inte att ringa kliniken på 070 768 05 06 eller skicka ett mejl till info@surgicare.se.