Anal kirurgi

På Surgicare Privatklinik är vi här för dig när du behöver oss. Vi har patienten i centrum och erbjuder snabb tillgång till utredning och behandling på våra landsomfattande avdelningar.

Här står vårt erfarna personal redo att hjälpa dig inom en mängd medicinska specialområden, där du är försäkrad om en högt specialiserad och sammanhängande behandlingsprocess. Hos oss är du alltid i trygga händer.

Anal kirurgi – Privatklinik

Surgicare klinik utför analoperationer för tillstånd såsom hemorrojder, hudflap (marisker), anal fistel och anal fissur (sprickor).

Operationen

De flesta sår efter en analoperation sys med tråd som självlöser (efter cirka 3 veckor). Det kan finnas en liten läckage av blod och vävnadsvätska, särskilt efter avföring och mest påtagligt de första dagarna efter en professionellt utförd analoperation i vår klinik hos SurgiCare.

– Råd efter Operation

Toalettbesök

  • Skölj med en handdusch.
  • Ett vanligt badkar är också utmärkt.
  • Torka huden försiktigt med exempelvis hushållspapper.
  • Varm luft (till exempel en hårtork) kan användas, men se till att temperaturen är bekväm.
  • Undvik att använda krämer eller salvor om de inte har ordinerats som en del av behandlingen.
Hemorrojder-privatklinik

Hemorrojder

Priser från 1 900 SEK

Väntetid: 1–2 veckor

Utförandetid ca. 20 min.

Bedövning med lokalbedövning

Analfissur privatklinik malmø

Alalfissur

Priser från 1 900 SEK

Väntetid: 1–2 veckor

Utförandetid ca. 20 min.

Bedövning med lokalbedövning

Mariskoperation privatklinik

Mariskoperation

Priser från 3 900 SEK

Väntetid: 1–2 veckor

Utförandetid ca. 20 min.

Bedövning med lokalbedövning

haarcysta operation malmø

Hårcysta

Priser från 3 900 SEK

Väntetid: 1–2 veckor

Utförandetid ca. 20 min.

Bedövning med lokalbedövning

Avföringsproblem

På grund av smärtan som ofta följer en analoperation tror många att det hjälper att äta mjuk ”skonsam kost”. Det är en vanlig missuppfattning.

Tvärtom kan en mer omfattande avföring blockera ändtarmsöppningen, vilket är önskvärt och omedelbart lindrande. En stor, mjuk avföring innehåller många växtfibrer. Dessa fibrer är osmälta och stannar därför i tarmen, där de absorberar vätska och resulterar i en fyllig och mjuk avföring.

Därför är det en bra idé att äta grovt fullkornsbröd, frukt och många grönsaker efter en analoperation. Om du inte gillar grönsaker kan du få i dig fibrer på andra sätt:

  • Fiberrika produkter: Finns i mataffärer. Ät dem med yoghurt, fil, etc.
  • Visiblin, HUSK-pulver eller SylliFlor: (Finns receptfritt på apoteket). Dessa är billiga produkter av växtfibrer som består av skal från fullkorn. Följ anvisningarna på förpackningen. Vid intag av fibrer är det viktigt att dricka tillräckligt med vatten, minst 2 liter dagligen. Dessutom är det viktigt att betona att framtida intag av växtfibrer i många fall kommer att förhindra att sjukdomen återkommer.

Avföringsmedel

Om kost och fibrer inte hjälper kan man använda avföringsmedel. Laktulos är ett milt avföringsmedel. Om detta inte hjälper kan du prova ett starkare medel som magnesiumsulfat (magnesiumtabletter), båda köps utan recept.

Kontakt Om du har ytterligare frågor, ring kliniken på telefonnummer 070 768 05 06 eller använd e-postadressen info@surgicare.se.